dimarts, 29 de setembre del 2015

HOMINITZACIÓ


         Fa uns 6 millons d’anys es va produir un calfament a la Terra que va fer desaparèixer grans zones de bosc. A l’Àfrica, a la vall del Rift, alguns primats iniciaren una lenta evolució per a adaptar-se a les noves condicions climàtiques i sobreviure en un medi més hostil. La seua capacitat d’organitzar-se en grups per a caçar en les llanures fou el primer pas.
         El conjunt de canvis que convertiren els primats en éssers humans és el que coneguem com hominització. Aquest procés fou lent i complexe. Durà millons d'anys abarcant per tant, gran part de la prehistòria. 

 







            Resulta inevitable enunciar la prehistòria en esta entrada i les seues etapes per a acabar d'entendre la hominització. Així que, a continuació us passe un esquema estupendo que he trobat on es resumeixen els grans avanços de la evolució. 

Aquest també està bé!

        

     També us deixe uns quants cranis més perquè, a més a més dels canvis físics evidents, la seua disposició ens ofereix un clarificador esquema sobre la línia evolutiva de l'ésser humà.

          
         I, és que les troballes arqueològiques junt amb les expressions artístiques són la font d'informació exclusiva sobre aquest llarguíssim període. A continuació  us deixe una presentació sobre el jaciment d'Atapuerca, considerat un dels més importants d'Europa.



                            Atapuerca: la wikipedia de la Prehistoria from profeshispanica

           I, posats a parlar de jaciments, cal mencionar la nostra Cova Negra que no deixa de sorprendre'ns i on tenim restes de Neandertal. Clica ací

              Recordar que tenim en el blog un enllaç al Museu de Prehistòria de València. Pega-li una ullada per saber-ne més sobre aquest període! Si entres a "colecciones"- "archivo fotográfico" trobaràs també més informació sobre la Cova Negra.

        Però tota aquesta informació que ens resulta familiar, no fa tants anys que és coneguda i acceptada. Ací va un vídeo que us farà saber de què parle.

                            Darwin i l'evolució de les espècies from guest11dc2b
 
          Tot seguit us deixe també unes imatges d'humor crític que, encara que hem vist alguna, pot animar el debat sobre cap a on es dirigeix la evolució de la espècie humana. Imaginem-ho!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada