dimecres, 2 de setembre del 2015

INTRODUCCIÓ

             El curs 2015-2016, amb la aplicació de la LOMCE, contempla en el batxillerat artístic unes noves matèries de les que no sabem ben bé el futur que se'ls espera. Les impartirem només un any, dos o més cursos? A hores d'ara, tota una incertesa!
               A mi em toca impartir la de FONAMENTS DE L'ART I. Ací us deixe un enllaç per veure la informació que ens deixa conselleria sobre ella:  curriculum LOMCE
            Dels primers paràgrafs podem extraure que la mateixa conselleria reconeix que "és una matèria àmplia i complexa" i que, a més a més, i ho anote literalment, "estem en un terreny formatiu en què els continguts i procediments a desenrotllar estan enquadrats dins de la subjectivitat".
              Dit açò, unit a què han deixat a l'alumne d'art de la LOMCE a nivell autonòmic amb només una única matèria per a adquirir les destresses i habilitats necessàries per a la seua formació -i diferenciadores amb un altre alumne d'altra modalitat- fa que, el plantejament de la matèria per la meua part siga més "artístic". És a dir, anem a agafar, en determinats moments, estris propis del dibuix, artístic i tècnic, de la pintura i del volum. Perquè no entenc que un/a alumne/a puga passar pel batxillerat artístic sense agafar ni tan sols un llapis! Açò és un desgavell!
             Ah, per cert, de moment, tampoc n'hi han llibres de text al respecte. Encara que els continguts marcats per conselleria són una autèntica Història de l'art. En fi, major raó de pes per a adaptar-la al nostre àmbit artístic. Els alumnes han de saber veure i saber fer!
              Mans a la matèria!
            

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada