diumenge, 8 de novembre del 2015

RECREAR UNA OBRA DE LEONARDO DA VINCI

        Desprès de treballar diverses tècniques seques amb el llapis de grafit i compost, el carbonet i la sanguina, anem a recrear una obra del gran mestre Leonardo da Vinci amb tècnica mixta que, ja sabem que vol dir que combina, almenys, dos procediments diferents.

        A continuació us deixe més informació sobre el carbonet i la sanguina.

         L'obra a recrear l'haureu de triar vosaltres així, a més a més, de trobar major motivació en el treball, percebreu altres obres en les que ja se n'adonareu en algunes d'elles de la tècnica de l' sfumato i de la perspectiva aèrea creades per ell.

          Com a obra pictòrica només en trobareu una quinzena perquè les seues inquietuts el portàren a dedicar-se a altres menesters. Ja sabem que, com a excel·lent representat de l' humanisme, Leonardo era pintor però, també, escultor, arquitecte, urbanista, científic, enginyer, inventor, anatomista, naturalista, músic, poeta, filòsof i escriptor. Així que, podeu trobar altres obres en els nombrosos apunts i estudis que dedicà. Segur que, mentre indagueu trobeu versemblances amb els darrers treballs de dibuix artístic.

         Ací us passe aquesta altra presentació, on entre altres, ens mostra certes curiositats com els àngels representats en l'obra del seu mestre Andrea del Verrocchio.




         Podeu considerar per a la tria que, les tres obres pictòriques que acompanyaren a Leonardo en els últims anys de vida foren l'únic retrat pictòric d'home Sant Joan Baptista, Santa Anna amb la Verge i el Nen i la famosíssima La Gioconda. Totes tres pintades en edat adulta ja entrat el Cinqueccento.

          Sobre aquesta última us passe una de les moltes curiositats que conté. Llegiu el robo de La Gioconda.

          Finalitzada la proposta, ací teniu quatre resultats molt interessants dels alumnes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada