dimarts, 8 de desembre del 2015

PRÀCTICA 6 : CANON EGIPCI

             Com tenim el Nadal a les portes, començarem el segon trimestre per aquesta pràctica individual però que, conserva uns criteris comuns per a tot l'alumnat; de manera que, ja finalitzada configurarà un mural col·lectiu.

                  Per a posar-nos en situació anem a entrar en primer lloc a aquest enllaç: art egipci
       
                  Tot seguit, t'explique la pràctica que consta de varios passos:

1r.  Reproduir en un full el CANON EGIPCI següent, considerant cada quadrat de costat 10 mm
2n. Cercar siluetes de pintures egípcies que se li adapten i triar una que coincideixca amb el vostre sexe.

3r. Conforme l'alfabet jerogrífic següent, identificar les lletres del vostre nom i escriure'l en la columna J del vostre full dins un cartutx. L'última lletra ha de quedar en la fila 1. Així que, el vostre nom es llegirà en vertical i es situarà en el marge inferior dret.

Un exemple amb el cartutx:
4t. En un format A3 (420 x 297 mm) de color tostat, ubicarem a llapis la quadrícula del canon ampliant-lo el doble. És a dir, quedarà un rectangle de 380 x 200 mm. Tots mantindran els mateixos marges. En sentit vertical, quedaran 3 cm per dalt i 1 cm per baix i, 5 cm a l'esquerre i 4,7 a la dreta. 

5é. Intentar reproduir la silueta triada dins la quadrícula. Recordeu que estem basant-nos en el canon triat, així que, no l'hem de perdre de vista i intentar adaptar-nos a ell. Si la imatge triada portara algun atribut al cap o altres, la quadrícula podria ampliar-se. Tenim marge per a col·locar una 20a fila. Recordar posar el cartutx.

6é. Pintar amb tèmperes i amb colors càlids, silueta i cartutx. El fons, en un principi, ha de quedar sense pintar. S'ha de procurar que la pell en les representacions masculines quede més fosca que les femenines.

A continuació us mostre un exemple. Fixeu-se que la posició dels braços ha canviat. És una possibilitat de canvi, al igual que la distància entre els peus o la inversió de la imatge. Tot és analitzar-ho en l'aula comparant les tries dels companys.


Ja acabada la pràctica i abans d'anar-nos de vacances, vam penjar la major part dels treballs. Ací us deixe un menut reportatge! Gràcies i bon Nadal!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada